Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерія Куцова

"Російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на дім дві авіабомби"

переглядів: 38

Дев'ятирічна Валерія Куцова загинула від російського авіаудару по житловому будинку в Маріуполі. Це сталося 23 березня 2022 року. Поряд загинули батьки дівчинки – Галина і Вадим.

Російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на дім дві авіабомби

Валерія народилася в селі Хрещатицьке Новоазовської міської громади Кальміуського району Донецької області. Згодом родина переїхала до Маріуполя. Незадовго до повномасштабної війни придбали квартиру в будинку на вулиці Металургійній, 19. Дівчинка навчалася у 3 класі школи №47.

«Мама Галя часто приводила на роботу Лєру, не було з ким залишити її вдома. Гарна дівчинка, багато малювала, нікому не заважала, навіть допомагала мамі викладати товар на полиці. Любила навчатися», – розповіла колега мами, Анастасія.

Коли почалася повномасштабна війна, сім’я Куцових переховувалася від обстрілів у Центральному районі, 23 мікрорайоні. Жили у знайомих тата дівчинки, Вадима. Утім невдовзі повернулися до свого будинку на вулицю Металургійну. Там ховалися у підвалі. Як і всі, готували на багатті їжу.

Сподівалися, що з часом зможуть виїхати з міста. Напередодні вторгнення саме купити автівку. Але 23 березня 2022 року о 5:40 російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на дім дві авіабомби. Одна з них упала саме на підʼїзд, де була родина Куцових.

17 травня 2022 року, коли розбирали завали, знайшли тіла Галини, Валерії і Вадима. Знайомі родини розповіли, що мама і донька загинули в обіймах.

Разом із батьками Валерію поховали у селі Хрещатицьке. У дівчинки залишилися тітка, бабуся і дідусь. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій