Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Іванова

"Відкривайте, військова поліція. У нас є інформація, що ви не чекали російські війська"

переглядів: 167

Вікторія Іванова разом із донькою - двічі переселенка. Спочатку жила в Макіївці, потім переїхала до Маріуполя. На початку повномасштабного вторгнення пані Вікторія сказала донці: "У тебе мама Янгол. І ми виживемо. І звідси вийдемо". 

Жінка згадує, як місцеві мародерили магазини. Як до 150 гривень коштувала буханка хлібу. Як із донькою потрапили під мінометний обстріл, коли йшли за водою.  

"Саме страшне - авіанальоти. Чуєш вибух, а потім літак. Вночі в підвалі рахували, скільки скинули бомб. Бачила "Азовсталь", "Ілліча", Лівий. Стоїш біля вікна. Ніч. Все підривається. Вночі було страшно, коли було тихо. Я не знала, що буває так темно. По кілька днів вигорали багатоповерхівки. Я читала Ліну Костенко, Орвелла. Нам треба було вижити", - згадує жителька Маріуполя Вікторія Іванова.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій