Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Вячеславович Дяченко

«Російські військові жили в моєму будинку» 

переглядів: 86

Колишня дружина та дитина Олександра не можуть виїхати з окупації, адже росіяни вимагають великого хабаря на блокпості

Мене звати Олександр, до війни я жив в селі Інженерне. Моя колишня дружина та дитина залишились в окупованому Мелітополі, а батьки в мене померли.

Про початок війни я дізнався по телевізору. Близько місяця я був дома, але потім почали бомбити з літаків, і я виїхав в Запоріжжя.

Наразі Інженерне окуповане, там йдуть боєві дії. Люди, які залишилися там, сказали, що мій дім розбомблений.

Моя хата була розташована на краю села, там поруч стояв російський блокпост. Рашисти жили в моїй хаті.

В селі нас змушували носити білі пов’язки, бо без них могли розстріляти. Росіяни відразу розікрали магазини в Інженерному, як тільки зайшли.

Я підтримую зв'язок з дружиною, коли є можливість. Вони можуть сюди виїхати, але на російському блокпосту потрібно заплатити шість тисяч за людину. В дружини немає такої можливості, бо їй треба заплатити за трьох.

Найважче було, коли літали снаряди, бо потрібно було ховатись у підвалі. Я у Запоріжжі знайшов собі тимчасове житло, отримував гуманітарку.

Мене шокувало, що російські військові так швидко дістались до нас, і почався безлад. Я ніколи не міг подумати, що в наш час буде війна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Інженерне 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій