Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Валентинович Воронін

«Російські військові заарештували нашу доньку»

переглядів: 136

Я зі своєю сім’єю жив у місті Маріуполь. Працював на машинобудівному підприємстві Магма. Моя донька – працівник поліції. 

24 лютого, о четвертій годині ранку, я почув вибухи, що лунали з боку аеропорту. Пішов на роботу. Там дізнався про початок війни. Того ранку всіх співробітників розпустили по домівках. 

Ми жили у більш-менш тихому районі. У нашому приватному будинку зібралося сімнадцять чоловік Це були друзі доньки – сім’ї поліцейських, а також просто знайомі з усього міста. Найбільше людей було з Лівого берега. Ми мали запаси їжі та води. 

Після від’їзду ми дізналися, що від нашого будинку в Маріуполі залишився лише перший поверх. Другий – згорів, літня кухня - також. 

Ми виїхали двадцятого березня на трьох автомобілях. По дорозі зупинилися в селі Чернігівка Запорізької області, що неподалік від Токмака. Воно вважалося окупованим, але в ньому не було російських військових. Місцеві жителі облаштували приміщення школи так, щоб проїжджі могли там переночувати. Вони поселили нас, нагодували й навіть знайшли для нас двадцять літрів бензину. Ми були приємно вражені такою допомогою. 

У Василівці російські військові заарештували нашу доньку, а нас пропустили. Її випустили 26 квітня. Вона отримала довідку про те, що була в полоні. Зараз ми орендуємо будинок у Києві. Донька служить. 

Дуже сподіваємося, що війна закінчиться цього року.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій