Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ігор Самченко

"Російські солдати не дозволили з ним навіть попрощатися"

переглядів: 36

40-річного Ігоря Самченка застрелив російський снайпер 7 березня 2022 року в Бучі на вулиці Яблунській, 242. Близько десятої ранку чоловік повертався після відвідин рідної сестри і тещі додому в район Лісової Бучі. Але рідні його так і не дочекалися… Під час евакуації дружина Ігоря з дітьми проходили повз місце, де його вбили. Вона побачила тіло і натягнула синові на очі шапку, щоб він не помітив батька. Російські солдати не дозволили з ним навіть попрощатися.

Російські солдати не дозволили з ним навіть попрощатися

«Під час окупації Ігор мешкав із родиною у районі Лісової Бучі, а я та його теща Антоніна – на провулку Перемоги. Бабуся Антоніна напередодні вторгнення перенесла складну операцію на очах. Їй не можна було хвилюватися. Коли 5-6 березня зник зв'язок, російські солдати обстріляли наш будинок. Нам вдалося вижити. Ігор дуже хвилювався, тож попри всі перепони прийшов до нас. Переконався, що з нами все гаразд, взяв у мене цукерки, щоб подарувати дружині і дочці на 8 березня, і пішов, але додому так і не повернувся…», – розповіла Олена Самченко, сеcтра Ігоря.

Тіло Ігоря Самченка пролежало на вулиці аж до звільнення Київщини на початку квітня 2022 року. Його забрали в морг у Білій Церкві, а згодом поховали на цвинтарі в Бучі.

Наприкінці квітня 2022 року Антоніна, теща Ігоря, померла, не витримавши пережитого.

Ігор Самченко народився і мешкав у Бучі на Київщині. Після закінчення місцевої школи №3 вступив в університет, де здобув вищу освіту за спеціальністю менеджмент організацій Працював завскладом у польській компанії, яка займається реалізацією автозапчастин у Гостомелі. Захоплювався риболовлею.

«Він був дуже хорошим, доброзичливим, всім допомагав. Я часто йому казала, що не можна бути настільки добрим. А він відповідав: це моя справа. У братовій сім’ї була традиція: коли на вулиці теплішало, вони разом ходили в ліс. Збирали гриби, відпочивали на природі», – сказала Олена Самченко.

В Ігоря залишилися дружина, діти, сестра та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій