Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віталій Іванович

«Російські колони почали тут вертітись і кругом ставити блокпости»

переглядів: 17

Вранці о пів на шосту мене жінка розбудила і сказала, що війна. Ми включили телевізор і там оголосили, що Росія напала. В мене така робота, що довелось мені заморозити всі об’єкти в перший день війни, бо замовники почали виїжджати. З того дня і практично по травень місяць практично ніхто нічого не будував, ремонти не робив, і я без роботи сидів. 

Перший день шокував мене - я не думав, що Росія на нас може напасти. Я не вірив цьому, поки колони не в’їхали в Ромни. Російські колони почали тут вертітись і кругом ставити блокпости. По 120 танків їздили навколо міста і по місту їздили. Це були перші дні шоку. 

Перші години був шок, мені не вірилось. Вони вважали нас братами і на братів напали. Далі цей шок тримався тижня два точно, навіть руки тряслись від цього. 

Я вважаю, якщо зміниться влада в Росії, то може, тоді і закінчиться війна. Щоб владу поміняти, потрібно менталітет росіян змінити, бо влада залежить від росіян. Не скільки росіяни на поводу в влади ідуть, як влада на поводу в росіян іде. Розраховувати на швидку зміну менталітету росіян, я вважаю, неможливо. Там настільки промиті мізки! Потрібно додавити їх до кордону, вигнати за кордон і посилити кордони України. 

Я хочу в своє майбутнє жити по-європейськи, з комфортом. Хочу доброго, мирного майбутнього для своєї дитини і для людей. Мені хочеться, щоб всі люди жили добре, щоб менше було проблем. В мене хороша дружина, хороша донька. В мене в житті все склалось добре. В мене мама хороша і теща хороша. Мені якби не було війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ромни 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення робота перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій