Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Хвіча Хупацарія

"Російська армія забрала життя нашого тата"

переглядів: 60

56-річний Хвіча Хупацарія загинув проти ночі 13 червня 2023 року, коли російська армія обстріляла місто Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Ракета ворога вдарила по складу бутильованої води, де він працював. Поряд загинули ще шестеро людей.

Російська армія забрала життя нашого тата

«На складі працювали близько 25 цивільних. Навіть у цілодобовому режимі. І ця вода розвозилася у всі куточки нашої держави, в тому числі й у Херсонську область для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС», – сказав очільник МВС України Ігор Клименко.

Також ворог влучив у п’ятиповерхівку, там спалахнула пожежа, яка знищила два поверхи будинку. Загалом відомо про 13 убитих внаслідок обстрілів Кривого Рогу тієї ночі.

Хвіча Хупацарія – громадянин Грузії. Народився 8 лютого 1967 року в місті Зугдіді. Закінчив школу в селі Орсантія. Далі здобув фах інженера-механіка. Служив у армії. У 1993 році брав участь у бойових діях за цілісність Грузії у грузино-абхазькій війні. Разом зі сімʼєю змушений був покинути рідну країну через переслідування. Так родина переїхала в Україну.

Останнім часом Хвіча працював на складі бутильованої води у Кривому Розі. Був завзятим риболовом, а також – уболівальником футбольного клубу «Динамо Київ».

«Батько був порядним і чесним. Наша сімʼя дуже любить Україну. Ми до останнього її не покидали, але російська армія забрала життя нашого тата», – сказав старший син загиблого Дімітрі Хупацарія.

Поховали Хвічу на рідній землі в Грузії. У нього залишилися дружина, двоє синів і донька.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій