Романові Івченку було 46 років. Він загинув 9 червня 2023-го від влучання керованої авіабомби російської армії в Гуляйпільську центральну районну лікарню. Роман був слюсарем-сантехніком медичного закладу. Разом із ним того дня загинула медсестра амбулаторії загальної практики сімейної медицини Світлана Шмига.

Роман працював до останнього

Роман родом із села Красногорівка, що на Полтавщині. Навчався у школі №5. Після 9-го класу здобув освіту тракториста-машиніста в Гуляйпільському аграрному ліцеї. Проходив військову службу.

Упродовж життя змінив кілька робіт. Був охоронцем, потім трактористом у Гуляйпільському комунсервісі. Працював також водієм-слюсарем, підсобним робітником, майстром. Останньою була посада слюсаря-сантехніка у Гуляйпільській центральній районній лікарні.

Поза роботою Роман любив розгадувати кросворди, проводити час зі сім'єю: разом відпочивали на природі, дивилися фільми чи мультфільми.

«У мирний вільний час не сидів без діла ні хвилини. Постійно щось майстрував, вигадував, ремонтував і творив. Мріяв стати енергонезалежним і побудувати вітряк у дворі. Був дуже гарним другом, прекрасним сім'янином, чуйним чоловіком, люблячим батьком та сином. Завжди був радий допомогти», – розповіла Ірина Головач, цивільна дружина Романа Івченка.

Із початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Роман разом із колегами допомагав військовим та цивільним: ремонтував автомобілі, доставляв пальне на позиції українських захисників.

Роман працював до останнього. Коли 9 червня 2023 року почався ворожий обстріл, він косив траву на території лікарні.

У Романа Івченка залишилися мати, син, брат, цивільна дружина та двоє її доньок від першого шлюбу, яких він любив, як рідних.

Історія з instagram каналу Victims of russia.