Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Наришева

"Родина не змогла врятуватися"

переглядів: 113

Діані Наришевій було 17. Вона загинула в Маріуполі 12 березня 2022 року під час обстрілів будинку, де переховувалася разом із родиною. Поряд загинули її сестра-близнючка Крістіна, мати Лілія та батько Юрій.

Родина не змогла врятуватися

Після початку повномасштабної війни майже водночас з Лівобережжям ворог почав блокувати й Центральний район Маріуполя. Родина Наришевих жила в багатоповерхівці на вулиці Митрополитській. За тиждень до трагедії там стало дуже гучно. Ворог гатив майже з усіх видів озброєння. Місцеві намагалися виїхати з Маріуполя. Однак офіційно жодного евакуаційного коридору не було й не всі наважувалися вибиратися. Діана з сестрою та батьками переховувалися у підвалі сусіднього з їхнім будинку.

«12 березня після влучення у будинок його стіни обвалились, підвал теж був зруйнований. Родина не змогла врятуватися», – розповіла Наталія Сміщук, класна керівниця Діани.

Діана Наришева жила в Маріуполі. Була десятикласницею школи №25 у Маріуполі. Через проблеми зі здоров'ям навчалася з дому.

«Діана була веселою, товариською. Завжди цікавилася, як справи в школі, що в нас нового. Дуже любила домашніх тварин. У них були хом'ячки, собачка, кіт», – розповіла Наталія Сміщук.

У Діани залишилася бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій