Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Миколаївна Ковальова

«Розкидало нашу сім'ю по всьому світу. Батьки там, а ми тут без дому залишились»

переглядів: 292

«Все у нас буде добре, ми все подолаємо і наша країна розквітне», - впевнена Віра Ковальова із села Мирне. Каже, що в їхньому населеному пункті другого березня зникла електрика, а п'ятого до них в'їхала колона окупантів. На околиці їхнього села стояли українські військові та розпочався сильний бій, внаслідок якого кілька наших воїнів загинуло. Окупанти увійшли до села і довгий час не дозволяли людям поховати своїх захисників. Російські військові почали одразу розстрілювати центральну вулицю у населеному пункті. Стріляли по вікнам з автоматів і залякували людей. До Віри у гості приїхала її сестра з Гуляйполя з дітьми. Вони думали, що тут буде безпечніше, але село теж почали добряче обстрілювати. Внаслідок обстрілів у Віри Миколаївни пошкодили будинок і вона виїхала до Запоріжжя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирне 2022 Аудіо Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій