Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юрій Михайлович Ємельянов

«Рашисти стріляють по житловим масивам, дитсадочкам, школам»

переглядів: 14

До 2014 року ми з сім’єю проживали в місті Ясинувата Донецької області. Через військові дії переїхали в Торецьк, потім - в Луганську область. А в 2022 році переїхали у Дніпропетровську область. 

День 24 лютого був тривожний. Одразу була паніка: що робити, що буде далі? До останнього не вірилося, що буде повномасштабна війна, а коли вона розпочалася, то до останнього мали надію, що вона закінчиться в найкоротший термін.

Рашисти стріляють по жилим масивам, кварталам,  житловим будинкам, дитячим садочкам, школам. 

Не було в нашому населеному пункті військових, але чомусь наш населений пункт обстрілювали дуже сильно. Людей вони за людей не вважали, а просто рівняли з землею населений пункт - це шокує.

Ми виїжджали своїм транспортом під обстрілами. Були труднощі на блокпостах, черги були - по декілька діб стояли.

Зараз ми у місті Новомосковськ. Найбільша трудність - знайти житло, тому що багато людей переїхало. Дякуємо добрим людям, що нас прихистили: пустили до себе жити, дали кімнату, а за все інше дякую благодійним фондам, що допомагають і продуктами, і речами, і хімією.

Маю надію, що в цьому році війна закінчиться. Хотілося б, щоб скоріше. Своє майбутнє бачу у вільній країні. Головне - щоб було здоров'я, а все інше прибуде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ясинувата 2014 2022 Текст Історії мирних чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій