Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Олександрівна Михайлюк

«Кулі свистять, і я не знала, куди ховатися»

переглядів: 602

У 2014 році під час бойових дій Лідія Михайлюк ненадовго покидала рідний будинок. Після обстрілу через дах просвічувалося небо, а на городі вона знаходила кулі. Єдина мрія жінки – мир та щастя для близьких.

У мене було повноцінне життя, гарна робота. Війна, звичайно, багато забрала і все зіпсувала.

Пам'ятаю, вийшла надвір, а в небі почали літаки літати та стріляти. Ми бігом тікати зі Станиці. Племінник каже: «Давайте, тітко Лідо, бігцем, бо насувається не зовсім гарна обстановка». Виїжджали ненадовго.

У мене маленький будиночок із дерева, а кулі свистять, і не знала, куди ховатися. Полізла до підвалу. Вилізу з підвалу – щось свистить. У стелі було видно небо. Наступного разу вже дивлюся, а в картоплі валяється морква, глянула, а то куля. Тож дивом не потрапила мені в голову.

Будинок постраждав, вікна повибивало, дах побило. І відновлювати небезпечно. Буквально тиждень тому тут щось бухало, виявляється, обстрілювали село Болотяне.

Про безпеку тут не поговориш, але вже звикла до цього. За себе не боюся, як буде так буде.

Мрію, щоб настав мир і були щасливими всі мої близькі, починаючи від дочки і закінчуючи трьома правнуками. Це найголовніша моя мрія.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій