Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Мирон Зваричук

"Просив, щоб його після смерті поховали на пагорбі у рідному селі"

переглядів: 56

Священника 60-річного Мирона Зваричука вбили окупанти в березні 2022-го року в Бучі. Його тіло знайшли після звільнення Київщини у квітні того ж року на вулиці Яблунській, 99.

Просив, щоб його після смерті поховали на пагорбі у рідному селі

«Останній зв'язок з батьком був 3 березня. Коли ж він зник, ми до останнього сподівалися, що знайдемо його. Після звільнення Бучі я побачив фотографію його тіла в телеграмі. Точну дату смерті було важко встановити. Він мав сильні вогнепальні поранення грудної клітки і голови. Тому ми і записали дату смерті днем останнього зв'язку з татом», – розповів Володимир Зваричук, син Мирона.

Мирон Зваричук народився у селі Росільна Івано-Франківської області. Мав середню освіту. Спочатку працював водієм. Потім закінчив Одеську духовну семінарію. Був монахом у православному монастирі в Манявському скиті. Згодом став священником. Служив у Івано-Франківську, Києві, селі Піски на Чернігівщині, а перед початком повномасштабного вторгнення – у Святошинському районі столиці. Мешкав у Бучі.

«Батько був дуже щирим, добрим, позитивним, веселим. 4 лютого йому сповнилося 60 років. Ми приїхали до нього, відсвяткували ще разом його день народження. Він любив багато жартувати. Багато посміхався. Професія і покликання священника були для нього надважливими. Мріяв про будівництво церкви у Святошинському районі. Навіть встиг зібрати всі документи. Він приїжджав на Франківщину, просив, щоб його після смерті поховали на пагорбі у рідному селі. Так і сталося», – розповів Володимир.

У Мирона залишилися син, онуки, сестри та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій