Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Альбіна Олександрівна Перекупка

"Пробудилися під звуки вибухів і автоматів, не знали, що робити"

переглядів: 80

Мирно жили і працювали у м.Мирноград Донецької області. Вранці пробудилися під звуки вибухів і автоматів і не знали, що робити і куди бігти.

Я виховую маленьку дочку Єву, 5 років. Під час війни ми з малою втратили прабабусю через інсульт, а бабуся з дідусем стали інвалідами. Нам дуже важко виживати. З гуманітарною кризою стикаємося кожного дня. Добрі люди надають нам одяг і продукти. Зменшили порції, їмо менш бажану їжу, тільки макарони та картоплю. Не вечеряємо.

Під час вибухів стався серцевий напад у нашої 83-річної прабабусі, а потім інсульт, ще один інсульт і смерть. Ми всі в шоці були. У дідуся також стався інсульт через безсонні ночі, але йому своєчасно зробили шунтування сонної аорти. У бабусі трапився спондилолістез (зміщення позвонків 2 стадії) через перевезення важких сумок під час евакуації. Тепер вона майже не ходить і потребує дороговартісної операції по вживленню імпланта. Я працювала ветеринаром, але зараз не можу, оскільки доглядаю дочку і 2 інвалідів-свекра та свекруху.

Людська взаємодопомога вражає. У селі, куди ми тимчасово евакуювалися, люди, місцеві мешканці, як тільки про нас дізналися, одразу принесли їжі і речі. Хтось шкаф привіз, хтось холодильник старенький… наш народ найкращий.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирноград 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я люди з обмеженими можливостями малозабезпечені діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій