Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Гончар

"Повсюди стояли розбиті і згорілі машини, валялись тіла цивільних людей"

переглядів: 154

55-річного Віктора Гончара російський снайпер убив 5 березня 2022 року на вулиці Пушкінській у Бучі. Віктор саме віз до лікарні пораненого сусіда Олега.

Повсюди стояли розбиті і згорілі машини, валялись тіла цивільних людей

Дружина Олега, Тетяна, так пригадала той день: «Зранку 5 березня у Лісовій Бучі було спокійно, і Олег разом із Віктором вийшли на вулицю, щоб подивитися чи хтось із сусідів потребував допомоги. Вони не ступили й декількох кроків, як побачили на дорозі реактивну протитанкову гранату «Муха», що тут же вибухнула. Олегу відірвало кисть правої руки. Ми подзвонили у швидку, але черговий медик відповів: «Ми до вас не доїдемо, йдуть обстріли». Віктор, довго не думаючи, завів машину і ми сіли з ним. Те, що побачили по дорозі до лікарні, шокувало. Повсюди стояли розбиті і згорілі машини, валялись тіла цивільних людей, трупи собак, кішок. В районі школи № 5 по нас відкрили вогонь зі стрілецької зброї».

Віктор, Тетяна та Олег встигли вискочили з автівки в різні сторони. Врятувалися лише Тетяна і Олег, Віктора в той день не стало.

«За що, Господи?! За те, що він намагався довезти друга в лікарню?! », – сказала сусідка Тетяна.

Віктор Гончар родом з Київщини. Пройшов війну в Афганістані. Працював головним інженером КП «Благозеленбуд» Гостомельської селищної ради. Віктора пригадують добрим, працьовитим, чуйним. Любив рибалити та збирати гриби.

У Віктора Гончара залишилися син Віталій, дочка Світлана та онук Макар.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій