Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Бреус

"Потім один із солдатів став позаду Сашка і вистрілив у йому потилицю"

переглядів: 78

Олександра Бреуса російські військові вбили 28 лютого 2022 року в селі Нова Басань Чернігівської області. Йому назавжди 28.

Потім один із солдатів став позаду Сашка і вистрілив у йому потилицю

Олександр народився в місті Бобровиця на Чернігівщині. Після 9 класу вступив у коледж. Далі закінчив магістратуру Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «менеджмент». Цікавився історією України, українською мовою, правописом. Читав Грушевського в оригіналі. Любив ігри на приставці, а жоден його прийом їжі не проходив без відео на ютубі.

Пʼять років Олександр мешкав за кордоном. Служив у Французькому іноземному легіоні, мав звання капрала. За словами його сестри Анни, дуже хотів додому. Врешті, придбавши власне авто, у лютому 2022 року назавжди повернувся в Україну. Був у пошуках роботи, планував купити будинок під Києвом та освідчитися коханій.

Повномасштабна війна, яка почалася 24 лютого, застала Олександра у рідній Бобровиці. Його дівчина Юлія була в своїх батьків під Києвом. Аби триматися разом, Олександр із мамою спершу поїхали до них, та невдовзі, зрозумівши, що війна надовго, вирішили повертатися. 28 лютого Сашко знову поїхав на Київщину – хотів навідати кохану, за яку дуже хвилювався. Дорогою у селі Нова Басань він натрапив на ворожу колону.

«За словами очевидців, Сашко вийшов з машини. Відбувся діалог на підвищених тонах між ним та російським солдатом. Брат питав, чому вони сюди приїхали. Потім один із солдатів став позаду Сашка і вистрілив у йому потилицю. В його машину поцілили з бронетранспортера», – сказала Анна.

Забрати тіло загиблого змогли на 33-й день після розстрілу, коли ЗСУ звільнили Нову Басань від російських окупантів.

Поховали Олександра Бреуса у рідній Бобровиці.

У нього залишилися батьки, сестра та кохана.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нова Басань 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій