Олександра Бреуса російські військові вбили 28 лютого 2022 року в селі Нова Басань Чернігівської області. Йому назавжди 28.

Потім один із солдатів став позаду Сашка і вистрілив у йому потилицю

Олександр народився в місті Бобровиця на Чернігівщині. Після 9 класу вступив у коледж. Далі закінчив магістратуру Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «менеджмент». Цікавився історією України, українською мовою, правописом. Читав Грушевського в оригіналі. Любив ігри на приставці, а жоден його прийом їжі не проходив без відео на ютубі.

Пʼять років Олександр мешкав за кордоном. Служив у Французькому іноземному легіоні, мав звання капрала. За словами його сестри Анни, дуже хотів додому. Врешті, придбавши власне авто, у лютому 2022 року назавжди повернувся в Україну. Був у пошуках роботи, планував купити будинок під Києвом та освідчитися коханій.

Повномасштабна війна, яка почалася 24 лютого, застала Олександра у рідній Бобровиці. Його дівчина Юлія була в своїх батьків під Києвом. Аби триматися разом, Олександр із мамою спершу поїхали до них, та невдовзі, зрозумівши, що війна надовго, вирішили повертатися. 28 лютого Сашко знову поїхав на Київщину – хотів навідати кохану, за яку дуже хвилювався. Дорогою у селі Нова Басань він натрапив на ворожу колону.

«За словами очевидців, Сашко вийшов з машини. Відбувся діалог на підвищених тонах між ним та російським солдатом. Брат питав, чому вони сюди приїхали. Потім один із солдатів став позаду Сашка і вистрілив у йому потилицю. В його машину поцілили з бронетранспортера», – сказала Анна.

Забрати тіло загиблого змогли на 33-й день після розстрілу, коли ЗСУ звільнили Нову Басань від російських окупантів.

Поховали Олександра Бреуса у рідній Бобровиці.

У нього залишилися батьки, сестра та кохана.

Історія з instagram каналу Victims of russia.