Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Асташенков

"Помер 30 березня, переживши маму на два тижні"

переглядів: 99

Трохи менше місяця житель Гостомеля Віктор Асташенков не дожив до 70 років. Він помер 30 березня 2022, напередодні звільнення селища від російських окупантів. Віктор впав в інсулінову кому, ліків на той час дістати було ніде…

Помер 30 березня, переживши маму на два тижні

Віктор Асташенков родом із Донеччини, був військовим. Після переїзду в Гостомель до пенсії працював у військовому містечку. Віктор хворів на цукровий діабет, йому необхідно було щодня колоти інсулін, запаси якого були обмежені, а під час окупації дістати препарат не було змоги.

«Коли 17 березня мама померла від черепно-мозкової травми після вибуху снаряда в нас у дворі, він дуже важко це пережив. Батько був тоді на вулиці поряд з мамою, отримав контузію. А через деякий час упав в інсулінову кому… Помер 30 березня, переживши маму на два тижні», – розповідає пасинок Віктора, Олександр.

Із Тетяною Віктор познайомився у Гостомелі, вона на той час була вдовою. Пара прожила разом 15 років. Мали господарство – курей, качок, а також – собаку й кота. У перші дні повномасштабної війни Тетяна та Віктор не хотіли евакуюватися з селища, аби не покидати домашніх тварин.

«Віктор буквально пилинки з мами здував. Останнім часом, скільки я пам’ятаю, він готував завжди – любив це. І вдавалося дуже смачно. Мама по господарству поралася, а він любив біля плити стояти», – пригадав Олександр.

Віктора Асташенкова сусіди поховали спочатку на подвір’ї, а після ексгумації – на цвинтарі Гостомеля.

У нього залишилися рідні син з дочкою та пасинок.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій