Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Рязанцев

"Тіло Дмитра було заміноване, з ножовими та кульовими пораненнями"

переглядів: 146

46-річний Дмитро Рязанцев загинув у Гостомелі на Київщині 7 березня 2022 року. Тіло Дмитра з кульовими та ножовими пораненнями знайшла сестра разом із племінницею 10 березня на території пилорами, де під час окупації Гостомеля російські військові облаштували тимчасовий штаб. Там стояли їхні автівки з боєприпасами. Окупанти намагалися примусити Дмитра розвантажувати одну з них. Він відмовився. За це Дмитра розстріляли. Пізніше свідок вбивства розповів про побачене СБУ. Винуватців ідентифікували та оголосили їм про підозру.

Тіло Дмитра було заміноване, з ножовими та кульовими пораненнями

«Дмитро вийшов з дому 7-го березня. Він залишив телефон і сказав, що піде пошукає цигарок у знайомих, оскільки магазини не працювали. Але більше він не повернувся. 10 березня стало трохи спокійніше в Гостомелі й ми з дочкою вирішили піти його шукати. Коли заходили на пилораму, туди заїхав російський БТР. До тіла Дмитра вони підійшли разом з нами, воно було заміноване, з ножовими та кульовими пораненнями», – розповідає сестра Дмитра Ірина Сулейманова.

Тіло Дмитра окупанти не віддали родичам. Забрати його вдалося після звільнення Гостомеля на початку квітня. Поховали Дмитра 2 травня на Гостомельському кладовищі.

Дмитро народився і все життя провів у Гостомелі на Київщині. Працював на пилорамі. Був розлученим. Так само – і його сестра. Вони жили в батьківській хаті в Гостомелі. Дмитро дуже любив свою племінницю Сабіну й виховував її як свою дочку.

«Я була на роботі, Дмитро її забирав зі школи, ходив на свята в садочок, у них були дуже теплі стосунки. 7 березня, перед тим, як піти з хати, Дмитро питав, як нас привітати з 8 березня, питав, що може зробити для нас, який подарунок. Я сказала, що вже після закінчення війни будемо святкувати… Він був дуже доброю людиною», – пригадує Ірина.

У Дмитра залишилися сестра, 18-річна племінниця та 19-річна донька.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій