Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Мініч

"Поховала матір спершу у дворі свого будинку"

переглядів: 76

87-річна Раїса Мініч загинула 6 березня 2022 року під час обстрілів у селищі Гостомель на Київщині. Російські окупанти кинули у вікно будинку, де була жінка, дві гранати.

Поховала матір спершу у дворі свого будинку

Раїса жила поряд з аеропортом «Антонов», на який 24 лютого 2022 року висадився російський десант. Будинок жінки обстріляли того ж дня. Тоді дочка Олена забрала маму до себе.

«6 березня окупанти спустилися з дач і почали обстрілювати приватні будинки. Попали і в наш. Від пострілів спалахнула пожежа. Сестра почала кричати. Вони почули, що в будинку хтось є і стали виламувати двері. Зламали ручку, але двері відчинити не змогли. Ми з чоловіком забігли до ванної кімнати, а мама з моєю сестрою та її чоловіком – не встигли. Російські військові кинули нам у вікна дві гранати. Маму сильно поранило в живіт, її рука була понівечена… Увечері того дня вона померла. Моя сестра з чоловіком отримали тяжкі поранення, кілька уламків у сестри так і залишилися», – розповіла Олена, дочка Раїси Мініч.

Вона поховала матір спершу у дворі свого будинку, а у квітні, після звільнення Збройними Силами України Київщини, загиблу перепоховали на цвинтарі.

Раїса Мініч народилася у 1934 році. Все її життя минуло в Гостомелі. Пережила події Другої світової війни. Багато років працювала в аеропорту «Антонов», у бетонному цеху. Звідти й пішла на пенсію.

«Вона ще сама ходила, все розуміла, єдине, що вже не бачила», – розповіла про останній період життя мами Олена.

У Раїси Мініч залишилися дві доньки з родинами.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій