Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Єлтишев

"Подружжя загинуло, не дійшовши 50 метрів до свого будинку"

переглядів: 36

47-річний Владислав Єлтишев разом із дружиною Тетяною потрапили під обстріл російських «Градів» 9 березня 2022 року. Подружжя загинуло, не дійшовши 50 метрів до свого будинку в Маріуполі.

Подружжя загинуло, не дійшовши 50 метрів до свого будинку

Владислав народився і мешкав у цьому місті. За освітою – інженер-механік. Він створив унікальне підприємство з виробництва гістологічного лабораторного обладнання. Разом із дружиною виховував двох доньок і сина.

«У нас була найщасливіша родина. Наші батьки робили все, щоб ми ні в чому собі не відмовляли і були щасливими. Мама з татом були дуже добрі, уважні. Тато був працьовитою і веселою людиною. Мама – найкращою подругою, завжди могла підтримати. Вони були найкращими батьками та друзями! Любили життя і Маріуполь!», – розповіли діти подружжя.

«Влад був дуже працьовитим, та завжди мав час на родину, постійно навчав чогось своїх дітей. Був щедрою людиною. Працюючи у різних країнах, завжди повертався до Маріуполя. Дуже любив родину, Україну, Маріуполь, вірив у нашу незламність», – пригадала сестра дружини Владислава, Ірина Віфлянцева.

Під час повномасштабної війни Єлтишеві переховувалися у багатоповерхівці на вулиці Казанцева, де й мешкали.

«9 березня Тетяна і Владислав вийшли шукати звʼязок, щоби зателефонувати знайомим. Уже повертаючись додому, потрапили під обстріл «Градів». Сестра загинула миттєво. Владислав – у лікарні, через 10 хвилин після того, як його туди привезли», – сказала Ірина.

Одразу забрати тіло з медзакладу рідні не змогли. Потім дізналися, що в морг влучила ракета. Чи поховали Владислава, їм достеменно невідомо.

У загиблого залишилися троє дітей, батько і сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій