Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна

«Почули, як сильно щось вибухнуло, але не розуміли, що»

переглядів: 39

Ми з Благодатного. Жили дуже добре, працювали самі на себе. Був і двір, і хата. І трактор був, і дві машини, мотоцикл - все було, а тепер немає нічого. Мені 64 роки.

Війна застала нас вдома - ми ще спали. Почули, як сильно щось вибухнуло, та ми ще не могли повірити: не розуміли, що це таке. А потім почали танки гудіти - вони йшли через наше село. Тоді ми зрозуміли, що це війна.

Ми в погребах жили місяць - не могли виїхати, бо по нас били з усіх сторін. Згоріло все в селі. Розбили все: села майже взагалі немає, побито все.

Ми виїхали 2 квітня на власному авто. Нас обстрілювали. Їхали так, що не дай Бог! Зараз ми в Снігурівці проживаємо - винаймаємо житло. Це за 25 кілометрів від нашого села. 

У нас вдома майже все було: вода була, продукти були всі. У нас морозильні камери були повні, і кури неслися - яйця були. Все у нас було, тепер нема нічого.

Родичі роз’їхались по всій Україні - хто де, ми тільки по телефону спілкуємося. А так не бачимося. Хочеться війну цю закінчити поскоріше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Благодатне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій