Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Череп

«Почало стріляти, бомбити і падати, гриміло дуже голосно»

переглядів: 31

До війни я жив у селі Приморське Василівського району. Я навчаюсь в 11 класі. 

24 лютого прийшов в школу на нульовий урок, а директор сказав: «Ідіть додому», але не сказав, чому. Ми подумали, що знову вірус, буде домашнє навчання. Ми всім класом зібралися і йшли додому, а по дорозі жартували, що це все - чи коронавірус, чи війна, і нас всіх уб'ють. Але ми не знали, що насправді почалася війна. Я прийшов додому і мені про це сказала заплакана мати.

У нас почало стріляти, бомбити і падати, гриміти дуже голосно. Треба було виїжджати.

Я пам'ятаю, як прилітало добряче і ми ховалися в бомбосховищах, Ми там сиділи і навіть одну ніч ночували, бо був великий обстріл. А зараз я знаю, що більшість людей з мого села повиїжджали, залишились тільки ті, які не можуть кинути свою домівку, які не хочуть і в яких немає змоги. 

Але знаю що зараз ніхто не бігає в бомбосховище, ніхто не боїться. Люди вже звикли до війни, їм уже стає байдуже на війну.

Труднощі - це переїзд в інші місто. У мене була спроба поїхати за кордон, але мені там не сподобалося і я повернувся до батьків у Запоріжжя, куди ми на той час уже переїхали.

Головне - щоб з моїми близькими людьми нічого не трапилося, і моя країна вистояла під цим важким російським гнітом. Переживаю за здоров'я рідних, за маму, брата, батька, за себе. Хочу поступити до ВУЗу, працювати і жити. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Приморське 2022 2023 2024 Текст Історії мирних молодь діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій