Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Володимирівна Колеснік

"По дорозі були обстріли, люди боялись, діти плакали"

переглядів: 155

Війна нас застала в Балаклії. О 4 ранку у Чугуївському районі було перше проривання кордону. Я почула постріл, ми подумали, що це десь на якомусь заводі. Потім, приблизно о 6 годині ранку, почалася паніка, натовпи в магазинах. 

Проблеми були з дровами і з продуктами. Машини горіли, склад у Балаклії горів. Я зрозуміла, що потрібно виїжджати.

Я одна виїжджала гуманітарним автобусом. По дорозі були обстріли, неподалік від дороги було влучання, всі люди боялися, маленькі діти плакали.

Я зупинилась у Сумській області - знайома запропонувала пожити у своєму будинку безоплатно. Сказала, що у них більш спокійно.

Зараз я не знаю навіть, що з моєю квартирою - з сусідкою не можу зв'язатися. Все дуже складно. 

Я допомагаю людям, вірю, що все буде добре і Україна переможе. Хочу влаштуватися на птахофабрику, але нещодавно руку зламала. 

Я сподіваюсь, що до літа все вирішиться і війна скінчиться. Я дуже хочу повернутися додому, будемо всі працювати і відбудовувати Україну. Дуже хочу, щоб ми жили, веселились, відзначали новий рік, як раніше - з друзями, з родиною. Все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій