Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ігор Бакун

"По автомобілю почали стріляти, він сів за кермо, але його розстріляли"

переглядів: 60

46-річного Ігоря Бакуна російські військові вбили 24 лютого 2022 року в Бучанському районі на Київщині. Чоловіка розстріляли, коли він їхав записуватися до лав територіальної оборони.

По автомобілю почали стріляти, він сів за кермо, але його розстріляли

Ігор народився в місті Жовті Води Дніпропетровської області. Змалечку жив у Києві. Школу закінчив у Глухові на Сумщині, куди сімʼя переїздила на кілька років. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, де здобув фах радіофізика. Також мав економічну освіту, фах кінолога, пройшов курс із фотографії.

Останні 14 років Ігор мешкав у селі Лубʼянка Бучанського району. Працював керівником фабрики ялинкових прикрас, тренував собак. Мав трьох власних вівчарок, яких готував до змагань.

«У нього гарно виходило фотографувати і йому дуже подобалося займатися собаками», – сказала сестра Ігоря, Катерина.

«Він був добрим і спокійним», – додав батько загиблого, Василь.

Повномасштабне російське вторгнення застало Ігоря в Лубʼянці. Вдень 24 лютого 2022 року він поїхав з дому – хотів приєднатися до лав бійців територіальної оборони в Бучі, оскільки раніше мав військовий досвід. Між Гостомелем і поворотом на село Озера його авто обстріляли російські військові. Близько 16.00 того дня Ігор загинув.

«Він був на своїй машині, зупинився біля аеропорту Гостомеля, там збоку є заправка. Вийшов. По автомобілю почали стріляти, він сів за кермо і став виїжджати, але його розстріляли», – розповіла Катерина.

Забрати тіло Ігоря вдалося 9 квітня 2022 року, після того, як ЗСУ звільнили терени Київської області від окупантів. Поховали його 23 квітня у Лубʼянці.

В Ігоря Бакуна залишилися батьки і сестра.

Двох вівчарок чоловіка російські військові застрелили, коли заходили в його будинок, третя – померла на десятий день після загибелі свого господаря. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій