Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Віталіївна Мозгова

«Підприємці пекли хліб і рятували нас»

переглядів: 23

Мені 24 роки, я в декретній відпустці. Переїхали з чоловіком до міста Запоріжжя з селища Кам’янка Пологівського району.

Я була на сьомому місяці вагітності. Побачила в переписці колег, що почалася війна. Ми були тоді вдома. Нікуди не збиралися виїжджати, бо чоловік працює в МЧС, тому по роботі він би там залишився стовідсотково.

До мене приїхали з Маріуполя сестра з сім’єю. У її дитина з інвалідністю – їй було важко дістати ліки, продукти. У нас невелике селище. Продуктів було мало, але підприємці пекли хліб і рятували нас, і ще допомагали батьки, в яких своя земля.

Чоловіка відправили до Запоріжжя по роботі. 

Ми виїжджали 12 годин, на блокпосту допитували чоловіка. Було морально важко покинути дім свій, батьків покинути, була психологічно важка дорога, ще і на дев'ятому місяці вагітності. 

Було дуже страшно, але, слава богу, доїхали. За тиждень до моїх пологів нам відмовили у квартирі. Сказали: «Збирайте свої речі і виїжджайте».

Дуже нам допомагали гуманітарні пункти, які надавали грошову і продуктову допомогу. Це було дуже приємно, ми дякуємо.

Сподіваємося, що в найближчому майбутньому, коли всі люди будуть допомагати воїнам, тоді ми переможемо. Звісно, бачу щасливе майбутнє дітям, і миру нам всім.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам'янка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій