Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Ярмак

"Перше тіло побачила на лавці в сквері: "Чому він там спить в такий холод?"

переглядів: 88

Разом із сином та чоловіком Наталя жила в МКР "Східний". Там було дуже небезпечно, тому родина переїхала до матері Наталі, на 17 МКР. Спочатку жили на 6 поверсі, але коли стався авіаудар по сусідньому будинку і він майже повністю зруйнувався, перейшли на другий. Шестеро людей жили в маленькому коридорі. 

"Ми не поїхали з міста, адже були впевнені, що Маріуполю нічого не загрожує. Ставало все страшніше. Треба було виїхати ближче до центру. В "Тераспорті" місця не було. Пішли з чоловіком шукати інший прихисток. Селище Парковий був повністю зруйнований, йшли через завали. Потрапили під авіаналіт. Побігли додому. Повертаюсь назад, бачу, що чоловік біжить на відстані від мене. Аби нас вдвох не вбили. І кричить мені, аби я по сторонах не дивилася, адже навколо було багато загиблих", - розповідає жителька Маріуполя Наталя. 

Через те, що родина мала проукраїнську позицію та збирала продукти військовим, сусіди написали на Наталю та її чоловіка заяву. 

"Тепер на нас заведена якась справа в так званому "ДНР". І через це наша квартира була рік у розпорядженні "міліції" і сусідів", - говорить жінка.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій