Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Олексіївна Коваленко

"Пережили страшні обстріли, бувало страшно лягати спати, і ми не знали, чи буде у нас ранок..."

переглядів: 24

Здрастуй, дорогий Святий Миколай! Мене звати Марія, мені 16 років і я живу зі своєю родиною -- татом, мамою та молодшим братиком. Разом ми проводимо багато часу вдома, тому мені ніколи не буває сумно. Я займаюсь малюванням та виготовленням кераміки у палаці Творчості учнів вже вісім років, і мені дуже подобається те, чим я займаюсь. У ці холодні дні я зігріваюсь теплим чайочком з цукерочкою, але байдики бити не виходить - навчання в ліцеї вимагає великої відповідальності та завзяття. У вільний час я також люблю займатися фотографією: фотографую пейзажі, портрети та натюрморти. Я обожнюю поповнювати свою колекцію фотографій новими екземплярами!

Від самого початку і досі ми знаходимося у Миколаєві. Пережили страшні обстріли, бувало страшно лягати спати, і ми не знали, чи буде у нас ранок... І зараз буває лячно. Але ми тримаємось, і віримо в те, що настане мир! Особисто на мене війна вплинула доволі негативно: і досі лякають гучні звуки, сирени; мої друзі роз'їхалися по інших містах і країнах, і мені було дуже складно прийняти той факт, що у нашу країну прийшла війна. Проте через війну я зрозуміла багато важливих речей і уроків: складові моралі, життєві цінності, а також переосмислила чимало речей.

Звичайно, найзаповітніша мрія - це мир в Україні! Сподіваюсь і вірю, що так і буде! А особисто для себе я б хотіла графічний планшет, на якому б я змогла творити і ставати більш професійною у малюванні та інших сферах творчості. Дякую тобі, Миколаю, за увагу до мене!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красний Луч 2023 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій