З травня минулого року у полоні перебуває журналістка із Мелітополя Ірина Левченко. Її затримали разом із чоловіком Олександром. Вона працювала журналісткою у загальнонаціональних періодичних виданнях. Але під час окупації медійниця та її чоловік були вже пенсійного віку, Ірина не працювала за фахом. Матеріал Радіо Свобода.

Сестра журналістки Олена Руденко розповіла «Новинам Приазов'я», що, за її інформацією, Ірину окупанти утримують у Мелітополі. А про долю її чоловіка нічого не відомо.

Ірина Левченко

Ірина Левченко

"Жива, перебуває на території Мелітополя, вони її не вивезли", - Олена Руденко.

«Нам передали, що вона тримається, жива, перебуває на території Мелітополя, вони її не вивезли. Передали, що годують два рази на день, два рази виводять на прогулянку і в туалет, сухпайок дають, а для жінок щось є на кшталт ліжка. Ось такі умови. Більше нічого неможливо дізнатися, питати немає в кого. Передають, що Ірина жива, а от про Сашка взагалі ми нічого не знаємо, чи живий, чи вже ні. Бо хворів останнім часом», – повідомила співрозмовниця.

"Росія не підтверджує того, що подружжя Левченків перебуває у полоні, тож вони мають статус зниклих безвісти", - додала Руденко.

«Нічого ми не знаємо. Дізнаємось, напевно, коли або їх відпустять, або буде перемога, або ще щось. Поганого не хочеться думати, бо ніде в реєстрах полонених їх немає. Приїхати на ту територію зараз взагалі неможливо, від слова зовсім. Туди зі ста людей можуть приїхати тільки двоє. Одразу можна потрапити теж за ґрати. Ніхто там розбиратися не буде», – зауважила вона.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.