Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Малишева

"Падали на підлогу, накривали дитину всі разом і думали, що це врятує нас!"

переглядів: 44

Майже тиждень російський літак бомбардував квартал, де мешкали батьки Ольги Малишевої. Якщо не встигали спуститися до підвалу, всі дорослі в будинку накривали десятирічного сина Ольги собою. Так, лежачи на підлозі, чекали: коли ж гуркіт літака почне віддалятися.

Маріуполь. Середина березня 2022 року. Усюди - трупи. Прибирати з вулиць загиблих вже не було кому, згадує Оля. Літак відпрацював квадрат і розпочалися позиційні бої. Шалена куля тоді її ледь не вбила. На той момент ясно зрозуміла: якщо не спробують вирватися зараз, загинуть усі!

На подвір'ї дивом вцілілі машини. На російському блокпосту їх у сім'ї спробували забрати. Перепустку з пекла Ольга викупила за останні дві тисячі доларів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій