Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Остапчук

"Отримані поранення виявилися несумісні з життям"

переглядів: 23

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

63-річна Лариса Остапчук загинула 6 березня 2022 року під час артилерійського обстрілу російськими військами Приморського району Маріуполя.

Отримані поранення виявилися несумісні з життям

У пекельному березні 2022-го виїхати з міста було неймовірно складно і небезпечно для життя. Офіційного «зеленого» коридору, який Україна планувала 5-6 березня, росіяни так і не підтвердили, а мирних жителів, які їхали самостійно, на трасах розстрілювали російські військові. Тож, хоч у родини Лариси було авто, вони залишалися у місті. В укриття не ходили, були в своїй квартирі, сподівалися, що дім – це фортеця, яка все витримає та захистить.

У неділю, 6 березня, всі були вдома: Лариса Василівна, її доньки, зять, двоє онуків та двоє онучок, молодшій з яких три роки.

«Вибух пролунав поблизу будинку. Саме там, де була розташована спальня Лариси. Вибуховою хвилею її відкинуло. Отримані поранення виявилися несумісні з життям. Зять Лариси дістав важких поранень та лікувався у Запоріжжі, онуки та доньки не постраждали», – розповіла подруга, Наталія Воробйова.

Лариса Остапчук народилася та жила у Маріуполі. Була вчителькою англійської. Останні чотири роки працювала у 26-й школі.

«Її багато хто знав. Була дуже активною, життєрадісною. Грала на гітарі, співала. Обожнювала доньок та онуків. Дівчат виховувала сама. Проте на долю ніколи не нарікала. По життю була оптимісткою», – розповіла подруга Лариси, Наталія Воробйова.

У Лариси Остапчук залишилися дві доньки, два онуки та дві онучки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій