Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Андріївна Мікуліна

«Від пострілів цих весь будинок тріщинами пішов»

переглядів: 551

Марія Андріївна навіть під час найнебезпечніших обстрілів відмовлялася ховатися в підвалі – боялася, що завалить уламками її та чоловіка. Зараз залишилася одна, і почуття безпеки у неї немає.

Ми весь час перебували в Первомайському, навіть коли летіли через двори снаряди. Коли я щось в городі робила, чоловік все кричав: «Лягай!» або «Повзи в льох!»

Чоловік безперервно говорив: «Ходімо в підвал, ходімо...» Я там постелила матраци, ковдри та подушки. На день виносила, на ніч знову заносила. Але я його просила, кажу: «Як хочеш, я в підвал не піду, нас там присипле. Хто нас знайде?» Нехай мене вбиває в сухому будинку.

Від пострілів цих весь будинок тріщинами пішов. Якийсь час не було газу. Було, що сиділи без води. Потім чоловік сильно захворів, помер.

Зараз все одно страшно. Ми живемо недалеко від вокзалу. Такі вибухи чути, коли на шахту «Жовтневу» падають, на хутір Веселий, на селища Спартак або Жабуньки, що аж будинок тремтить.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій