Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Миколаївна

«Від обстрілів у нас і дома руйнувалися, і люди гинули»

переглядів: 413

За весь період війни Алла Миколаївна пережила страх, втрату близьких, побутові незручності. У важкий час її, як і багатьох земляків, підтримав Фонд Ріната Ахметова.

Коли почалася війна, всі ми нервували, переживали, як воно буде. Дуже страшно було, бо зрозуміли: мирне життя закінчилося, а що далі, ніхто не знає. Коли стріляли, ми рятувалися, як могли – ховалися і просто лягали на підлогу, коли як.

Для мене найстрашніше те, що чоловік помер в 2014 році, відразу на початку війни. Від обстрілів у нас гинули люди і будинки руйнувалися. Тому багато звідси виїхали, жителів в селищі менше стало.

З водою були проблеми, бо водогін перебивали. А поки його ремонтували, ми дуже страждали, спека була. Машиною воду привозили, всі довго стояли з відрами, набирали і додому носили. Коли стріляли, були перебої зі світлом, через це магазин не працював поруч з будинком, в нього навіть хліб не возили.

Але ми весь час отримували допомогу від Ріната Ахметова. Звичайно, нам це дуже допомагало, там же були крупи різні, масло, цукор - все, що потрібно.

Мрію, щоб війна скінчилася, щоб ціни були адекватні і грошей на комуналку вистачало. Але найголовніше - щоб був мир і здоров'я.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новгородське (нині Нью-Йорк) 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій