75-річний Валентин Куліш загинув 7 березня 2022 року в Количівці на Чернігівщині. Він підірвався на міні, перебуваючи за кермом свого автомобіля.

Останній рік життя для дядька був важким

У той період російські війська намагалися захопити Количівку, постійно обстрілювали село. Валентин мешкав сам і точно невідомо, куди він прямував 7 березня. Племінниця Наталія Глущенко вважає, що дядько хотів виїхати з Количівки.

Валентин був родом із цього села. Після школи служив у ракетних військах на території Росії. У Санкт-Петербурзі одружився, там народилися діти. У 1970-х родина переїхала до Чернігова. Валентин влаштувався далекобійником.

Після розлучення у 1980-х чоловік повернувся у рідне село. Збудував дім і оселився там із другою дружиною.

У Количівці Валентин працював у місцевому колгоспі – спочатку був завідувачем гаражів, потім – асфальтного кооперативу.

На пенсії переважно порався по господарству. Обожнював садити город і дуже пишався тим, що сам зміг виростити картоплю, буряк, капусту. Ще одним захопленням чоловіка було розведення кролів. Він тримав їх багато, мав різні породи.

Валентин добре розумівся у техніці. Постійно стежив за своїм стареньким автомобілем – ремонтував, удосконалював.

«Останній рік життя для дядька був важким. У квітні 2021-го померла дружина, потім сестра – моя мама. Дядько був у траурі, не міг відійти після їхніх смертей. Вони з дружиною скрізь удвох були: по гриби разом їздили, запрошували гостей. Він дуже її кохав... У моїй пам’яті дядько Валентин назавжди залишиться енергійним, дружелюбним, щирим та добрим», – розповіла Наталія, племінниця загиблого.

У Валентина Куліша залишилися діти, онуки та племінниця.

Історія з instagram каналу Victims of russia.