Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Васильович Крюков

«Осколки сипалися, як дощ, і я не знав, куди заховати голову»

переглядів: 544

Живу з дружиною, вона у мене з Казахстану, а я родом з Ольхової. До війни життя було чудовим.

Усю війну бігав із коровою і ховався, де не стріляли. Так і вижили. Початок війни був, коли почав стріляти кулемет і била артилерія, а я за коровою пішов. Триста метрів від мене вибухнуло сім снарядів, я відв’язав корову й побіг у бік школи. Два снаряди пролетіли над головою. Так ми й зустріли війну. Осколки сипалися, як дощ. Я не знав, куди голову заховати, корова виривалася. Тоді снаряд упав у дворі й розбив сарай, сусідові – теплицю.

Осколки сипалися, як дощ, і я не знав, куди заховати голову

Усе нормально пережили. Як сидів біля корови, так і сиджу. Мене вже 10 днів інсульт хоче звалити, а я борюся своїми силами, у лікарню немає коли йти. Треба ж пенсії дочекатися та йти.

Іду до корів, ляжу на травичку, полежу, далі йду. Загалом, важко, але це не перший раз. У мене був інсульт 17 років тому.

Як же все це забути? У мене зять пропав безвісти, поїхав у чотирнадцятому році й до цього дня. Онучка померла у 2019 році, 16 років їй було. Так і живемо.

Ми отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Харчування було, підмога.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Валуйське 2014 2019 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій