Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Крячко

"Олексій помер у себе вдома"

переглядів: 50

70-річний Олексій Крячко помер під час повномасштабної війни у Лимані Донецької області. Його серце зупинилося 11 жовтня 2022 року. Перед тим, у травні 2022-го, загинула його онука та невістка, а в липні – покінчив із життям син.

Олексій помер у себе вдома

Олексій Крячко родом з Іловайська на Донеччині. Освіту здобув у Бахмуті, де і познайомився з майбутньою дружиною Світланою. Разом вони мешкали в Лимані, виховали двох синів.

До пенсії Олексій Крячко працював оператором на Лиманській дистанції колії регіональної філії Донецької залізниці. Вільний час любив проводити з родиною.

У травні 2022 року, коли російські війська наступали на Лиман, їхній обстріл зруйнував щасливе життя Крячків. 23 травня ворожі солдати влучили в підвал, де ховалися невістка Олексія Наталія та внучка Софійка. Син Дмитро, чоловік Наталії та батько Софії, мчав до лікарні в Краматорську, щоб урятувати найдорожчих, але вони не вижили. Через 49 днів туги за рідними він наклав на себе руки, і це стало ще одним болючим ударом для Олексія Крячка.

Його здоровʼя значно погіршилося. У чоловіка й так було слабке серце та проблеми з нирками через зайву вагу. Згодом його паралізувало. На той час Лиман був окупованим російськими військовими та закритим для виїзду. Місто потерпало від обстрілів і госпіталізувати Олексія в жоден найближчий медзаклад не було можливості.

11 жовтня 2022 року, через кілька днів після звільнення Лимана Збройними силами України, Олексій помер у себе вдома.

«Дідусь Олексій хоч і був суворий, та мав чудове почуття гумору. Він хотів побувати на моєму весіллі. Я часто згадую дідуся та його жарти», – сказала онука загиблого Аліна Крячко.

«Він був дуже хорошим чоловіком», – додала дружина Світлана, з якою вони прожили разом понад 40 років.

В Олексія Крячка залишилися дружина, старший син з невісткою та внучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лиман 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій