Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Єрмоленко

"Олександр Єрмоленко помер від інфаркту"

переглядів: 34

4 квітня 2022 року син 57-річного Олександра Єрмоленка, Дмитро, загинув від обстрілу палацу культури «Чайка» в Маріуполі. Коли 18 квітня тато хотів прикопати тіло сина біля будівлі, його серце не витримало. Олександр Єрмоленко помер від інфаркту.

Олександр Єрмоленко помер від інфаркту

«Чайку» підпалили, але тіло сина не згоріло. Через щільні обстріли з літаків і мінометів, із суші та води – поховати його одразу не змогли. Ми змушені були піти в інше місце – гуртожиток, там хотіли перечекати. У чоловіка стався інфаркт якраз під час того, як він ховав сина», – розповіла дружина Марина Єрмоленко.

Олександр народився у селі Красноселівка Пологівського району на Запоріжжі. Навчався у Запорізькому технікумі радіозвʼязку. Проходив військову службу в Одесі, був звʼязківцем. Жив у Маріуполі, де останні роки працював на металургійному комбінаті «Азовсталь». Був майстром – ремонтував крани, станки.

«Він був дуже працьовитим. А як мав час, то любив порибалити. Ми в Маріуполі жили в приватному будинку. Олександрові подобалося також щось робити на землі. Бувало, що як навіть дуже втомлений приходив із роботи, все одно йшов прополювати абощо», – додала Марина Єрмоленко.

Олександр із сином поховані у селищі Виноградне. У нього залишилися дружина, донька, невістка й онучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій