Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Кривенко

"Окупант випустив дві кулі у батька і у власника будинку"

переглядів: 43

75-річного Олександра Кривенка російські військові вбили 27 березня 2022 року в місті Буча Київської області. Нетверезий окупант під дулом автомата забрав чоловіка з будинку на вулиці Тячівській (тоді Тургенєва) - хотів, аби він просив для нього випивки в сусідів. В одному з будинків російський солдат застрелив Олександра.

Окупант почав говорити, яке вино хоче, стріляв у повітря

Олександр Кривенко народився в селі Микуличі на Київщині. Здобув фах льотчика-механіка й влаштувався у ремонтну бригаду в аеропорт Жуляни. Потім працював головним налагоджувачем у термічному цеху на склозаводі в Бучі.

Олександр захоплювався моделюванням. У 45 років вступив до педагогічного університету імені Драгоманова, а здобувши освіту, кілька десятиліть навчав дітей моделюванню. Останні роки був керівником гуртка Ірпінського центру позашкільної освіти «Судномоделювання».

«Батькові дуже це подобалося. Його вихованці їздили на змагання і здобували нагороди», – розповів син Юрій.

Повномасштабна війна застала Олександра в Бучі. Усередині березня рідні чоловіка евакуювалися, а він не хотів покидати господарство і собак.

Неподалік дому Олександра російські окупанти розмістили блокпост і штаб. 27 березня один із них прийшов до чоловіка.

«Батько пересувався на велосипеді, а того дня, сказали сусіди, що велосипед був біля дому, ключі – в дверях, а тата не було. Згодом з'ясувалося, що п'яний російський солдат захотів ще випивки і під дулом автомата повів батька по будинках в бік цвинтаря на вулиці Малиновського. Тато мав українською просити у сусідів алкоголь для окупанта. В одному будинку довго не відчиняли, а коли відчинили, то окупант почав говорити, яке вино хоче, стріляв у повітря. Там він випустив дві кулі у батька, а також – у власника того будинку, політика Ржавського», – сказав син убитого.

Олександра Кривенка поховали в селі Микуличі. У нього залишилися син Юрій з родиною, донька Наталія з родиною та цивільна дружина зі своєю донькою.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій