Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Бондаренко

"Одне з обгорілих тіл належить Олександру"

переглядів: 46

41-річний Олександр Бондаренко зник у березні 2022 року. Лише у лютому 2023-го завдяки ДНК-тесту вдалося встановити, що одне з обгорілих тіл, які знайшли в автомобілі на дорозі Макарів – Липівка ще торік 14 квітня, належить йому. Олександр загинув, намагаючись разом зі своїм дядьком Володимиром Захаровим виїхати з Київщини. Російські окупанти відкрили вогонь по колоні автівок, що рухалася трасою.

Одне з обгорілих тіл належить йому

Олександр був родом із міста Хмільник Вінницької області. Навчався там у школі №1, а потім здобув фах будівельника у професійно-технічному училищі.

Працював на будівництві за кордоном, останній період – у Польщі. Захоплювався риболовлею. Батьки Олександра продавали свіжу рибу і він їм допомагав. Був одруженим, виховував двох дітей. Любив проводити вільний час із сім'єю.

На початку 2022 року Олександр перебував у Хмільнику й очікував на документи, щоби знову вирушати у Польщу. Поміж тим кілька разів їздив до Макарівської громади, де підпрацьовував охоронником полів. 21 лютого 2022 року він уже не планував вирушати туди, пригадують рідні, адже документи для виїзду за кордон були готові. Але в останній момент змінив рішення.

«Сашко взяв тоді дядька Володю в напарники, бо хтось із працівників не міг вийти на зміну. Вони ще так вагалися – їхати чи ні. Врешті брат сказав, що таки поїде, хотів заробити грошей і залишити сімʼї», – розповіла сестра Людмила.

На Київщині Олександра та його дядька застала повномасштабна війна. Рідні дзвонили їм і просили втікати. Казали, що спробують вивезти їх, але керівництво на той час не дозволило охоронникам покидати ферму і техніку, зазначає Людмила.

«Брат дзвонив мені 26 лютого, мамі – 1-2 березня, а також вранці другого – своїй дружині. Сказав, що вони з дядьком уже виїздитимуть», – додала сестра.

Проте відтоді і навіть після звільнення Київщини звісток про Олександра і його дядька не було. Рідні шукали їх у списках полонених, зверталися по допомогу до юристів.

Лише через 11 місяців виявили перший збіг за ДНК і зʼясувалось, що тіла, знайдені 14 квітня 2022 року в машині на дорозі Макарів – Липівка, належали Олександру та Володимиру...

«Ми жили одне біля одного і постійно ходили в гості, він був дуже гарною людиною та хорошим братом», – сказала Людмила.

В Олександра Бондаренка залишилися дружина, двоє дітей, мама і сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій