Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Михайлівна Нікітченко

"Дуже хочу, щоб ніколи не поверталася війна"

переглядів: 553

Я живу сама, чоловіка поховала у 2018 році, а дітки поїхали. До війни жили добре, працювали, було здоров'я, а зараз війна дала своє.

У перший день війни я була в Луганську. Рвалися снаряди. Це мені дуже запам'яталося. Ми з чоловіком знаходилися вдома, а воно летіло, сяяло, тріщало. Особливо страшно було ночами. Одного разу снаряд упав неподалік нашого будинку.

Коли згадую про ті зміни, що сталися з нами через війну, тільки плачу. Стало дуже тяжко жити. Пенсії невеликі. Мені хочеться забути, але не виходить.

Під час війни я отримувала допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Зараз благодійна організація взяла наді мною шефство, і мені приносять побутову хімію, порошок, зубну пасту. Під час військових дій нічого не було. Коли давали продуктові пакети, ми якось вижили. І досі не живемо, а виживаємо.

Бог мене милував, у мене в будинку було пошкоджено лише дві цеглини. Поки що все ціле.

Дуже хочу, щоб настав мир і люди стали жити спокійніше. Щоб більше ніколи не поверталася війна і всі почувалися спокійно і не думали, що може статися щось погане.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна здоров'я непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені розлука з близькими Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій