Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Степанівна Михайлова

«Обстріляли зупинку – загинуло вісім людей»

переглядів: 111

Людмила Степанівна виїхала з Торецька через відсутність опалення. Зимувати в місті було неможливо. Та й обстріли бувають. Коли снаряд потрапив у зупинку, були загиблі. А після влучання в школу зазнало пошкоджень житло Людмили Степанівни

Мені 66 років. Я жила в Торецьку. Переїхала у Мирноград до знайомої, бо у нашому місті немає ні води, ні газу, ні опалення. Мені не дуже хотілося виїжджати, але без опалення я не перезимую, тому довелося. У Мирнограді міська адміністрація з розумінням ставиться до переселенців, надає гуманітарну допомогу.  

Про початок повномасштабної війни я дізналася від подруги з Харкова, яка зателефонувала мені 24 лютого і сказала, що її місто обстрілюють. Для мене ж це не було великою новиною, бо я спостерігаю за бойовими діями з 2014 року. Торецьк знаходиться якраз на лінії розмежування. 

Води у нас не стало у березні, але її періодично підвозили. А зараз немає опалення, тому залишатися в місті на зиму неможливо. Та ще й обстріли. Навпроти мого будинку розташована школа. Коли її бомбили, у мене вікна вилетіли. Не знаю, як я залишилася живою.

У серпні обстріляли зупинку – загинуло вісім людей. Страшно було навіть на вулицю виходити.

Моя донька живе в Криму. Ми з нею ніяк не можемо побачитись. Тільки по телефону спілкуємось, але зв’язок не завжди хороший. 

Сподіваюся, що війна скоро закінчиться. Я б хотіла дожити своє життя у спокої, щоб я могла впевнено лягати спати і виходити на вулицю, не боячись, що звідкись може прилетіти снаряд.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій