Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Юріївна Піскунова

«Загальний настрій на початку війни - страх»

переглядів: 667

Початок війни - це було в день народження моєї подруги, 6 квітня 2014. Ми збиралися піти в кафе і нам по дорозі потрібно було пройти повз обласної адміністрації. У цей момент люди знімали з будівлі герб України ...

Квартира в Донецьку у мене в Калінінському районі, там було досить тихо. Я чула лише віддалені звуки пострілів. Загальний настрій тоді - страх, тому що ці звуки все одно впливають на психологічний стан, коли ти постійно чуєш близькість чогось, чого ти не знаєш.

Мені довелося міняти своє життя у зв'язку з обставинами, які не залежали від мене. Це було не моє рішення.

Запам'яталося, напевно, коли в 2014 році ми сиділи на роботі (я тоді працювала в центрі міста, на вулиці Постишева), і був якийсь дуже гучний вибух, від якого навіть скла деренчати стали. Було страшно.

Вплинула на мене наявність блок-постів. Все-таки, родичі в Донецьку є, і ти не можеш не спілкуватися. Все погіршилося з настанням коронавірусних обмежень, коли другий рік туди неможливо потрапити, ні звідти, ні туди.

Фінансові труднощі з'явилися. Перший час, поки обжівешься на новому місці, виникають фінансові, побутові труднощі. Ти ж не перевезеш відразу все необхідне на все життя. Все одно це якесь обмеження кількості речей.

У Дружківку я їхала працювати, у мене відразу ж була робота. Так, була невелика заминка в часі з невеликими фінансовими труднощами, але в принципі через те, що була робота, все налагодилося. Я себе зараз відчуваю в безпеці.

Ми опинилися в ситуації, коли всі обмежені в пересуванні через коронавірусні обмеження. А мені подобається подорожувати по Україні або за кордон, куди завгодно. Хотілося, щоб в майбутньому знову можна було подорожувати, насолоджуватися.

Що потрібно для щастя? Любов, благополуччя, задоволеність самим собою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Текст Історії мирних молодь 2014 переїзд психологічні травми обстріли обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій