Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Соф’я Кузнєцова

"Ніякому ворогу український дух не зламати"

переглядів: 51

Кузнєцова Соф’я, учениця 9-Б класу Ізюмського ліцею №6 Ізюмської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Павлюченко Світлана Миколаївна

"Чому бути українкою – це моя суперсила"

Свою Україну любіть,
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть.
Т. Шевченко

Я — українка! Щаслива, що народилася в країні з багатовіковою історією і величезним культурним розмаїттям. Україна – це мальовнича земля, де злагоджено поєдналися природні красоти, дивовижна архітектура та тепла гостинність наших людей. Це місце, де я виросла і де знаходяться корені моєї родини. Україна - це моя історія, мій дім. І де б я не була, скрізь відчуваю поклик рідної землі, хвилююся аж до сліз, почувши рідне слово…

Українці - сильна й нескорена нація! Ще з давніх часів ми боролися з ворогами. Вони хотіли завоювати українські землі, зробити нас безрідними істотами. Наші предки були хоробрими воїнами, завжди боронили свою країну до останнього, аж поки хоч один воїн міг тримати в руках спис та булаву.

У роки Другої Світової українці теж виявили неабиякий героїзм. Вони ще раз довели свою волелюбну вдачу, бажання бути незалежними, жити під мирним небом. Наша боротьба й зараз не закінчується. Сотні синів і дочок боронять рідну неньку. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені у собі, справжні патріоти. Українські військові, які беруть участь у захисті нашої країни, є справжніми героями. Вони віддають нашому народу найкраще, ризикуючи власним життям і здоров'ям, роблять це з метою зберегти свободу, незалежність і мир для України та її мешканців. Збройні сили України не тільки захищають свою країну, але й служать прикладом сміливості, відваги й віри в перемогу. Складаю глибоку шану і вдячність усім учасникам війни! Через відданість принципам, боротьбу за свободу й незалежність, а також вміння підніматися після випробувань, українці стають прикладом того, як навіть у найважчі часи долати перешкоди та відстоювати свої права. Мені подобаються слова Павла Тичини: «Україну, яка стала вільною, яка вистраждала свою незалежність — цю Україну ми будемо захищати до останньої краплі крові». То в чому ж полягає таємниця непереможності та незламності українського козацького духу протягом цілих віків аж до сьогодення? Духовність, віра, дух свободи та гостре відчуття потреби боротьби за справедливість – ось вони – фундаментальні камені нездоланності українського козацького духу.

Ніякому ворогу український дух не зламати, не здолати наш патріотизм і прагнення до волі. Ми обов’язково здобудемо перемогу і в цій війні.

Перемога України для мене - це не просто результат спортивного змагання чи політичного рішення, це питання національної гідності, незалежності й майбутнього нашої країни. І заради перемоги завжди готова докласти найбільших зусиль. По-перше, розуміння своєї історії та культури - це перший крок до підтримки перемоги України. Я вивчаю історію нашої країни, від її давніх коренів до сучасності, і розумію, які випробування ми подолали. По-друге, природа України - це наше багатство, і її збереження є важливою складовою перемоги. Я підтримую ініціативи з охорони довкілля та допомагаю в збереженні наших природних ресурсів. По-третє, допомага збору коштів для ЗСУ- також невід’ємна та дуже важлива частина шляху до перемоги. Українські воїни - це справжні герої, які відстоюють нашу свободу та незалежність. Я долучаюся до благодійних організацій, які надають допомогу ветеранам та їх сім'ям. Також допомагаю забезпечувати військових необхідними речами та підтримую їх у складний час. Тому, впевнена, наша Батьківщина переможе!

Отже, бути українкою – це моя суперсила! Я горда мати можливість бути частиною цієї великої нації та сприяти її розвитку. Пишаюся тим, що є громадянкою України!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2023 Текст Історії мирних молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій