Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Савелій Яваш

«Злидні, обстріли та самотність довели до відчаю»

переглядів: 887

У нас не життя, а існування одне після того, як ми втратили дочку. Кірі було 25 років, вона була шкільним учителем і загинула в дорожній аварії, коли поїхала на відпочинок зі своїми учнями в Карпати. Водій на гірській дорозі не впорався з керуванням. Це було 31 рік тому, але ми ніколи не перестанемо оплакувати жертв тієї катастрофи: водія, трьох педагогів і шістьох школярів.

 А три роки тому до нас у село прийшла війна, і ми опинилися в епіцентрі бойових дій. Ми сиділи в погребі, нас хитало від обстрілів, а за річкою прямо в будинок влучив снаряд, у сусідні городи теж влучали.

Савелій Яваш, Старогнатівка

Ми б, може, і хотіли втекти від обстрілів, але не можемо – доглядаємо маму дружини. Їй скоро буде 99 років, вона не може вийти навіть за поріг власної хати.

Нам важко. Немає грошей, щоб купити вугілля, а запас дров згорить за лічені тижні. Злидні, обстріли та самотність – усе це довело вже нас до відчаю.

Чекаємо не дочекаємося, коли вже закінчиться війна, щоб до нас приїхали, нарешті, син і онучка. Вони зараз живуть за сотні кілометрів від нас.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Старогнатівка 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій