Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Андріївна Чуприна

«Ніхто не міг повірити, що це війна"»

переглядів: 622

У Олександри Андріївни в Луганську залишилося житло та діти, а ось самій пенсіонерці туди дорога закрита. Тепер вона живе на дачі, яку син купив ще до війни, і навіть звикла до тутешніх підвалин. Єдине, про що шкодує, що не може відвідати дітей, які зараз мешкають на непідконтрольній території.

Я з 17 років працювала у колгоспі на фермі. У 20 років вийшла заміж та народила двох дітей. Складалося в принципі все непогано. А коли розпалися колгоспи, не стало роботи, чоловік почав випивати і ми з ним розлучилися. Ще у 2005 році син купив дачку у Валуйському і пізніше перевіз мене сюди.

Коли тут почалися обстріли, ніхто не міг повірити, що то війна. Почали люди гинути, було страшно. Ховалися у підвалах та льохах.

Діти мої виїхали звідси, зараз я залишилася одна. У мене в Луганську і квартира є, я там прописана, але через КПП мене нікуди не пускають.

Мрію, щоб Україна була єдиною, щоб не було блок-постів і можна було вільно їздити та відвідувати дітей. А так мені тут подобається, я вже й звикла, хоч не думала, що звикну. Тут і люди добрі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій