Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Марія Шевчук

Посада вчитель початкових класів Фастівецького закладу загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів Фастівської міської ради Київської області.

"Ніколи не думала, коли розповідала своїм маленьким учням про війну, що нам всім доведеться її пережити. В перші дні був шок, заціпеніння. Але людина повинна вміти вижити при будь-яких негараздах!

Я дуже люблю свою роботу. Заняття в будь-якому форматі! Докладаю зусиль, щоб дітям навчання давало не тільки знання, а й задоволення. А в умовах сьогодення спілкування, хоч і віртуальне, дуже потрібне. Адже, вчитель - частинка того мирного, спокійного життя, якого так не вистачає малечі. Тому працюю тільки в синхронному режимі. Мене дуже тішить, як мої другокласники слідкують за часом. Хвилини мовчання, дотримуються самі і спонукають дотримуватися своїх рідних. Як серйозно розмірковують про правила безпеки і поводження під час війни. Але найбільше радує, що діти прагнуть вчитися і все знати, щоб перемогти і зробити нашу Україну найсильнішою в світі. Бо це - наш внесок в Перемогу!"