Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Андріївна

«Ніякої евакуації не було, просто всі бігли»

переглядів: 523

Коли почалася ця війна, моїм дітям довелося виїхати з Донецька, бо одразу ж втратили роботу.

А у нас усі бойові дії проходили на очах, все вибухнуло прямо тут, у Світлодарську. У свій час всі просто виїжджали, куди очі дивляться, щоб перечекати. Ми виїжджали до Червоноармійська, на квартирі жили, поки ситуація перестала бути такою гострою.

Після цього у чоловіка серцеві захворювання почалися і він помер. Я одна залишилася у Світлодарську. По нам дуже боляче вдарила ця ситуація, перевернула всі плани і мрії.

Коли були обстріли Донецького аеропорту, ми якраз були у дітей у Донецьку. Вони жили неподалік аеропорту, у селищі Гірник. Ми бачили та знімали на телефон, як військові літаки робили кола над аеропортом та скидали бомби. Ось це перше найяскравіше враження. А потім уже почалося Дебальцеве, що за 10 кілометрів від нас, з другого боку Горлівка, котел цей. А ми – Світлодарська дуга, через нас усе літало. Дуже страшно було.

Коли вибухи були навколо, ніякої організованої евакуації не було, просто всі тікали. Дивимося: сусіди завантажили все та поїхали хто куди.

А зараз усе триває, ми чуємо стрілянину. Звичайно, такого, як раніше, вже немає, коли в самому центрі міста падали 127-міліметрові снаряди буквально за 100 метрів від нас. Але все одно, війна ще триває.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2015 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд обстріли втрата близьких втрата роботи Обстріл донецького аеропорту обстріли Дебальцевого обстріли Донецька розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій