Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Пантелейович Голуб

«Неприємно було бачити росіян на нашій вулиці»

переглядів: 50

Я з Мелітопольського району, жив на березі Азовського моря. Я вже на пенсії більше 20 років, зараз мені 76. Ще задовго до цього жінка померла, а діти виїхали: донька в Мелітополі була, син у Львові,

Це для нас був шок, що таке наші колишні «брати» будуть творити. Зрозуміло, що і спати прийшлось так, уривками. Мені неприємно було бачити росіян на нашій вулиці. Продукти ще були, але потім стало гірше, почалися перебої і з пенсіями.

Мені не хотілось там залишатися самому. Звичайно, потрібно було щось робити, і я виїхав у Запоріжжя. 

До Василівки ще не дуже так, там були ці кадирівці, яких неприємно було бачити. А коли в Кам’янське вже повернули й піднялися нагору, то стало спокійніше. 

Був якийсь нервовий зрив, та коли виїхав, то трішки пролікувався. Взяти себе в руки діти допомогли, то стало краще. Я зараз у Львові - приїхав провідати сина, а потім повернуся, і сват мій приїхав звідти.

Звичайно, є надія, що все налагодиться і ми зможемо повернутися, хоча, може, не так швидко, як нам хочеться. Хотілось би, щоб до нового року, чи вже хоча б до весни. Ми просто не витримаємо, якщо це буде дуже довго, і економіка наша, і все це може рухнути. Потрібно, щоб нам швидше допомогли.

Хотілося б, щоб наші діти та онуки якнайшвидше повернулися до нормального життя, щоб можна було переключатися на роботу та вчитися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запорізька область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій