Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Якушева

"Немає тіла, немає навіть цього будинку"

переглядів: 34

Людмила Якушева загинула у будинку в центрі Маріуполя під час обстрілів 23 березня 2022 року. Їй був 81 рік.

Немає тіла, немає навіть цього будинку

Людмила мала хворі серце і ноги, пересуватися їй було дуже складно. Жила на пʼятому поверсі. Після обстрілів будинок, де вона мешкала, підпалили, а згодом знесли.

Людмила Якушева народилася і все життя прожила у Маріуполі. Працювала на заводі «Азовмаш». Обожнювала куховарити і пригощати родину. Останніми роками була на пенсії.

«Моя люба бабуся замінила мені матусю, якої дуже рано не стало. Вона була гарною людиною з щирим і великим серцем. Добра, турботлива. Допомагала і піклувалася про нас. Вона знала напамʼять дні народження усіх в родині, а також знайомих», – розповіла онука Ольга.

Коли наприкінці лютого 2022 року ще був звʼязок, онучка спілкувалась із бабусею і просила її перейти до укриття. Людмила ж відмовилася. Запевняла, що вдома їй буде краще. Донька Вікторія приносила їй їжу щодня, теж просила піти з нею, але вона не погоджувалася.

«Із 22 на 23 березня бабуся загинула після того, як у будинок прилетіли снаряди. Потім дім підпалили. Він горів два дні. Усі, хто міг, вибігали. Проте моя бабуся, зі слів сусідки, яка жила за стіною, залишалася вдома. Немає тіла, немає навіть цього будинку – його знесли, зрівняли з землею», – сказала онука Ольга.

У Людмили Якушевої залишилися донька Вікторія, син Євгеній, семеро внуків і тринадцять правнуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій