Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Галяміна

"Немає однокласника мого сина Олексія Захарова. Його застрелив снайпер"

переглядів: 169

У Маріуполі разом із синами, чоловіком та собакою Олена жила на Лівому березі.

"Я не подумала забрати весь сімейний архів. Бабуся збирала. Там листування прабабусі, раритетні фотографії. Там була історія всієї родини. Це найцінніша втрата", - каже мешканка Маріуполя Олена.

У Маріуполі у Олени загинув однокласник сина Олексій Захаров, вчителька математики Любов Мурза, онука співробітниці. Колегу евакуювали на Далекий Схід.

"А люди продовжують ходити, радіти життю. Танцюють і співають. Це буде інше місто. Я не зможу туди повернутися. Я не зможу жити без того Маріуполя. Не зможу посміхатися тим людям. Я не можу їх пробачити. Як можна було зрадити всіх інших? Як можна було танцювати біля розстріляного театру? Як можна було говорити, що вбивав "Азов"? Хто був ніким, той стане всім. Саме зараз це відбувається в Маріуполі. Для них зараз це велика можливість бути кимось. Вони готові переступити через інших людей. Настав їхній час", - каже Олена.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій